fbpx
16.2 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:30:22
неделя | 29.05.2022 | 02:30:22
16.2 C
София

Муудис: Русия може би е в дефолт по деноминираните в долари облигации

Русия извърши две плащания по облигации с падеж през 2022 г. и 2042 г. в рубли, а не в долари

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Русия може би е в дефолт по деноминираните в долари облигации, след като е извършила плащания по тях в рубли, според “Мудис инвестор сървисис” (Moody’s Investors Service), предаде Ройтерс.

Русия извърши две плащания по облигации с падеж през 2022 г. и 2042 г. в рубли, а не в долари, което представлява промяна в условията по разплащане спрямо оригиналните договори и това може да се счита за дефолт, според дефиницията на “Мудис”, се казва в съобщение на рейтинговата агенция.

Това може да се промени, ако Русия плати в долари преди изтичането на гратисния период но 4 май.

Москва твърди, че може и има желание да плаща дълговете си, но Западът й пречи с налагането на строгите финансови санкции.

Ако все пак Русия стигне до признат дефолт по външния си дълг, той ще бъде пръв от времето на болшевишкия преврат от 1917 година, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук