5.12.2022 | понеделник | 03:15

Мустафа Карадайъ: Политическата криза е факт, въпросът е как я преодоляваме

Публикувано:

Сподели поста:

Политическата криза е факт, въпросът е как я преодоляваме. Това каза лидерът на ДПС по време на консултацията при президента Румен Радев.

Той коментира, че тази година сме имали три поредни избора, които са резултат от политическата криза, която не настъпва за един ден.

„Според нас преодоляването на политическата криза може да се случи с диалог между партиите, политическите субекти и институциите. Не е нова тема за нас. ДПС през годините неведнъж сме предупреждавали, че може да се стигне до такава политическа криза“, заяви Карадайъ.

„Много пъти сме говорили за възстановяване на нормалността в политиката, възстановяване на демокрацията и държавността. Сега страната има нужда от редовен кабинет, предвид множеството кризи, пред които сме изправени – социална, финансова, здравна, инфлацията“, посочи лидерът.

Според него те изискват отговорно управление, управление с визия, отговорни политически субекти с поглед в бъдещето.

Карадайъ заяви, че трябва да се ускори работата по определени теми като част от европейското семейство.

„Може да се окаже, че сме на ръба фатално да закъснеем за Плана за възстановяване. Възможностите, които бихме имали при одобрен План и ОП, могат да дадат тласък за развитието на икономиката на страната. Това ще подобри стандарта на живот на гражданите“, коментира още той.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
разкъсана облачност
4.2 ° C
4.6 °
3.8 °
91 %
6.2kmh
40 %
пн
7 °
вт
10 °
ср
10 °
чт
10 °
пт
5 °

Прочети още

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

Димитър Стоянов: Въоръжението и техниката, които ще изпратим, са в топ три на приоритетите на Украйна

„Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ вече в кината

Прелестната анимация „Малкият Никола: Какво чакаме, за да бъдем щастливи?“ от селекцията на Синелибри 2022 тръгва в регулярно...

Иван Демерджиев: Винаги помнете, че в МВР имате голямо семейство, което държи на вас и ви подкрепя

Ръководството на министерството посрещна на Коледно тържество деца на загинали полицаи и пожарникари. С подкрепата на всички дарители...

Румен Радев и Весела Лечева бяха гости на спектакъла за 80 г. НСА

Президентът Румен Радев и министърът на младежта и спорта Весела Лечева бяха гости на спектакъла „Полет към звездите“...