fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 14:18

Мустафа Карадайъ: ДПС ще се яви самостоятелно на изборите

Лидерът на движението ще бъде начело на Централния изборен щаб

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

ДПС ще се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори. Това заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ след проведения днес Централен съвет на ДПС.

Съветът е анализирал политическата ситуация по региони и е приел критерии за номинация на депутати.

Лидерът на движението ще бъде начело на Централния изборен щаб.

Депутатите трябва да са избираема личност, с обществен авторитет, споделящи идеите за либерализъм.

“Важна е срещата с Ердоган, при тази глобална енергийна и газова криза, България трябва да има поглед към пътищата за доставка, които не са много. Турция има важна роля тук. Добрата новина е, че Анкара гледа благосклонно в тази посока”, каза Карадайъ.

Мустафа Карадайъ поздрави служебния кабинет за създаване на кризисен щаб за газа, за да е ясна ситуацията и да се търсят решения преди зимата.

Лидерът на ДПС каза още, предишните управляващи са се опитали да направят лъжата в норматив.

Мустафа Карадайъ предупреди да се внимава с политическото говорене спрямо съседите и посочи, че в социалните мрежи публикации на доскоро управляващите поставят държавата в неудобна ситуация.

По повод предстоящия вот той заяви, няма да е новина ако каже, че коя да е политическа партия не иска другите, а търси самостоятелно мнозинство.

“При наличието на енергийна и политическа криза ДПС смята, че първата антикризисна мярка е била свалянето на правителството на ПП. Сега партията призовава към отговорно отношение към тези избори, защото България се нуждае от ДПС дори и във властта”, подчерта Карадайъ.

Според него смяната на политическите кабинети е нормална.

Нов министър на финансите си изгражда модел за управление, каза още той по повод смяната на Спецов и посочи, че това не е реваншизъм, а нормална смяна.

По повод решението на Русия да изгони 14 български дипломати, заяви въпросите да бъдат отправени към бившия премиер Кирил Петков и службите, когато България изгони руските дипломати.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here