“ДПС ще подкрепи вота на недоверие към правителството, внесен от ГЕРБ-СДС. Ще подкрепим вота на недоверие с идеята, че продължаваме промяната на започналата промяна, която е необходима промяна за страната. Оценката за този кабинет е, че е най-лошият от началото на демократичните промени у нас – за последните 32 години.”

Това обяви пред журналисти в Народното събрание (НС) председателят на Движението Мустафа Карадайъ след края на разговорите между двете формации. Те се състояха в зала “Запад” на парламента, предаде БТА.

Припомняме, че вотът на недоверие към кабинета на Кирил Петков беше внесен тази сутрин в деловодството на НС с 59 подписа и мотивите към него. Той е за провала на правителството във финансово – икономическата политика.

„В тези кризисни времена ние трябва да бъдем загрижени за българските граждани, пенсионерите, за стабилността, сигурността и за преодоляването на кризите у нас. Според нас най-важната антикризисна мярка е това правителство да си отиде, което автоматично не означава, че няма да може да се направят нужните промени в бюджетите на Държавното обществено осигуряване, на Националната здравноосигурителна каса и в държавния бюджет, обясни той.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here