3.12.2022 | събота | 05:26

Мустафа Карадайъ: Готови сме да говорим с всички в новия парламент

Публикувано:

Сподели поста:

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че независимо от новата парламентарна конфигурация след вота, партията му е готова да разговаря с всички сили в Народното събрание.

„Тези избори отчитат най-ниската избирателна активност от демократичните промени насам. Тепърва ще правим анализ“, обясни Карадайъ.

Карадайъ каза, че партията му е забелязала малко по-високата активност в Турция, но изводи ще се правят след края на вота.

„Поведението ни в следващия парламент е ясно. Еднакво можем да говорим с всички партии и коалиции. В 45-то Народно събрание отчетохме вота на избирателя като желание за промяна и ако новите партии предложат нов кабинет, ще го подкрепим. В 46-то Народно събрание поставихме условие – да се възстанови демокрацията и държавността в страната, защото всички виждаме, че са в криза. За 47-то това условие категорично важи“, заяви Карадайъ.

Той каза, че подкрепа за една от кандидат-президентските двойки ще бъде коментирана едва след като излязат окончателните резултати от президентския вот.

На въпрос как ДПС вижда новия парламентарен играч от формацията на „Възраждане“, председателят на партията подчерта, че се надява всички партии да спазват Конституцията и законите на страната.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
5.1 ° C
5.6 °
4.8 °
90 %
1kmh
100 %
сб
8 °
нд
7 °
пн
8 °
вт
9 °
ср
8 °

Прочети още

Румен Радев: Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм!

Президентът Румен Радев разкритикува думите на премиера на Нидерландия Марк Рюте, който разкритикува България, че всеки може да...

Какво да гледаме в HBO max през декември

Сред акцентите в празничния месец са блокбастърът Морбиус с Джаред Лето и филм-изненада, който ще бъде наличен на 16 декември....

„Брансън“ дебютира днес в HBO max

„Брансън“ - документалната поредица за световноизвестния предприемач дебютира в HBO Max „Винаги съм вярвал, че животът ти не е пропилян,...

Осем филма за празниците, които някои не биха харесали, но – струва ни се – на вас ще ви допаднат

Балът на чудовището, Братя Грим, Американски пай и още нетрадиционните кинопредложения от менюто на TV1000 Освен мигащите светлинки по...