fbpx
More

  Инвестират 11 млн. лв. в производството на валцови и пресови продукти в Шумен

  Основното задължение на правителството е да намери баланса между грижата за хората и предприятията и фискалната дисциплина, заяви Даниел Лорер

  „Ще продължим да подкрепяме инвестиции в иновации и експортно ориентирани компании, защото те създават повече добавена стойност за българската икономика, създават растеж, който се превръща в по-високи доходи.“

  Това заяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, който даде официален старт на нови производствени мощности на най-големия български производител на алуминиеви валцови и пресови продукти, в завода на компанията край Шумен.

  Новата инвестиция в машини е на стойност 11 млн. лв., като след пускане в експлоатация на всички нови оборудвания, ще бъдат разкрити и около 35 нови работни места.

  „Задача ни е да търсим възможности за икономически растеж, така че растежът и доходите да изпреварват инфлацията“, подчерта Лорер.

  Той допълни, че целта е да продължи грижата за икономиката, бизнеса и хората. „Работим за да продължи  доброто темпо на икономически растеж, въпреки международните кризи, а оттам да имаме и ръст на заплатите“, заяви Лорер.

  Министърът на иновациите и растежа изтъкна пред журналисти в Шумен, че намирането на дългосрочни решения за цените на енергоносителите за бизнеса е изключително важно. Той посочи, че  енергийната зависимост на страната ни от Русия е на път да приключи. По думите му цените, на които българският бизнес ще получава газ ще бъдат конкурентни на фона на европейския пазар.