fbpx
18.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 05:32

МОСВ: Замърсяването във водата край “Вера Су” постепенно намалява

Открита е още една пробойна в кораба

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Отчетено е постепенно понижение на стойностите на замърсителите във водата край Камен бряг, съобщават от екологичното министерство. Резултатите са на базата на взетите проби на водата на 20 и 21 октомври.

Анализът на данните показва почти двойно понижение на стойностите на наблюдаваните показатели в двата пункта спрямо предходните, което може да се обясни с промяна в посоката на теченията и на вятъра.

Въпреки това измерените концентрации на опасни вещества са три пъти над нивото, наблюдавано в района преди седмица.

Снимка: МОСВ

Екипите на МОСВ продължават всекидневно да следят на място състоянието на водите в Черно море, в непосредствена близост до заседналия кораб. При поредния водолазен оглед на плавателния съд е открита още една пробойна в него.

Снимка: МОСВ

И днес продължава разтоварването на заседналия кораб, а плановете са да се работи 40 часа без прекъсване, за да може да се използва хубавото време в района.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here