fbpx
23.6 C
София
15 август 2022 | понеделник | 23:50

МОСВ ще осигури 47 млн. лева за борба с мръсния въздух

Финансирането е насочено към общините

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов обяви, че за първи път МОСВ ще осигури 47 млн. лв. за изпълнението на мерки в борбата с мръсния въздух. Това той направи в началото на участието си в Съвета на Европейския съюз по околна среда в Брюксел.

Сандов обясни, че финансирането е насочено към общините и добави, че също така ще стартира и втория период на финансиране по Оперативна програма “Околна среда” 2014-2021, през който ресурсът ще бъде в доста по-големи размери и е насочен към домакинствата за подмяна на отоплителни уреди.

Министърът заяви, че една от важните задачи и приоритет на политиката е България да се върне в европейския коловоз на развитие и да се подобри средата на живот на българските граждани. Той припомни, че срещу страната ни има множество наказателни процедури, стартирани от Европейската комисия, като една от най-тежките е тази за превишение на нормите за фини прахови частици.

Той проведе конструктивна среща с изпълнителния заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс, с който обсъдиха предстоящите тежки задачи пред България по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Предмет на дискусията беше и натоварената програма по Пакета „Подготвени за цел 55“ в рамките на Френското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2022 г.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img