28.11.2022 | понеделник | 02:37

МОСВ: На този етап няма замърсяване на Черно море

Публикувано:

Сподели поста:

На този етап не можем да говорим за замърсяване на водите на Черно море, въпреки завишените нива на амониев азот, заяви пред БНТ заместник-министърът на околната среда и водите инж. Петър Димитров. 

„Експертите направиха доста сериозен мониторинг, дори от пунктове, от които не очакваме разсипване на товара на кораба „Вера Су“. 3 пъти в момента е надвишен трендът – резултатите от пробите на амониев азот“, допълни инж. Петър Димитров. 

Той поясни, че вятърът влияе на резултатите и уточни, че се очаква операцията по спасяването на товара и на кораба да започне. 

„Видно е с просто око, че има петно от изтичане на нефтопродукти. Логично е да се направи заключение, че товарът изтича от кораба, но нямаме отговор от „Морска администрация“ за техническото състояние на кораба“, каза още инж. Петър Димитров. 

Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
София
облачно
2.1 ° C
2.6 °
1.8 °
92 %
1kmh
100 %
пн
3 °
вт
4 °
ср
5 °
чт
5 °
пт
4 °

Прочети още

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 27.11.2022 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -4 °С до +13 °С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб...

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Весела Лечева ще участва в Съвета по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков отпътуваха за Брюксел днес, където утре и...

Литературният феномен „Ордеса“ е вече на български

Разтърсващ и дълбок, романът е посветен на любовта, загубата и паметта Познат на българската публика със своята поезия, забележителният...