fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:40

Изригна вулканът Сакураджима

Предстои евакуация на населението

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Изригна вулканът Сакураджима на остров Кюшу, съобщава Японската метеорологична агенция. Активизирането е регистрирано в 20:05 часа местно време. Стълбът от пепел и дим се издигнал на височина от 2,5 километра. Регионът е с повишено ниво на опасност до максималната възможна степен 5. В опасност е град Кагошима, тъй като, поред метеоролозите, има риск големи вулканични камъни да паднат в радиус от 3 километра от кратера и да засегнат населеното място. Максималното пето ниво на опасност, което е обявено, предполага евакуация на населението.

Премиерът Фумио Кишида нареди да се събере и анализира информацията, както и да се приложат всички мерки за защита на населението при изригване на вулкан.

На службите е разпоредено със съдействието на местните администрации да предприемат всички необходими мерки за евакуация на жителите и предотвратяване на щетите, както и да засилят наблюдението на вулканичната активност и да предоставят навременна информация на хората.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here