fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 19:10:07
петък | 27.05.2022 | 19:10:07
28.8 C
София

Москва: Руските сили са овладели по-голяма част от Мариупол

Твърденията на Русия за контрол над града не могат да бъдат потвърдени от независим източник

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Русия заяви, че руските сили са овладели градската част на Мариупол и само малък брой украински бойци са останали в завода “Азовстал” в обсадената южна зона на пристанищния град в момент, когато Москва нанася въздушни удари срещу столицата Киев и други украински градове, предаде Ройтерс.

Твърденията на Москва, че е поела контрола над почти целия Мариупол, който стана сцена на най-ожесточените боеве и на най-тежката хуманитарна катастрофа от началото на войната, не могат да бъдат потвърдени от независим източник.

“Ситуацията в Мариупол е много тежка. Нашите войници са блокирани, ранените са блокирани. Налице е хуманитарна криза. . . Въпреки това нашите момчета се защитават”, каза украинският президент Володимир Зеленски.

Руското министерство на отбраната каза, че ако украинските сили, укрепили се в завода “Азовстал” в Мариупол, сложат оръжие до 6:00 ч. местно време днес, техният живот ще бъде пощаден, съобщи агенция ТАСС.

Руски служител беше цитиран да казва, че предложението, направено след седмици на ожесточени боеве, е продиктувано от “катастрофалната ситуация” в завода, както и от “чисто хуманни принципи”, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук