fbpx
19.1 C
София
12 август 2022 | петък | 02:34

“Морска администрация”: Има съмнения, че машинното отделение на “Вера Су” нарочно е наводнено

Не се очакват разцепвания или разчупвания в обшивката на кораба

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Съществуват съмнения, че машинното отделение на “Вера Су” нарочно е наводнено. Това заявиха от Изпълнителна агенция “Морска администрация”.  

“80% от водата е нахлула през тежката врата на кърмата, която води към машинно отделение, защото не е била добре затворена и не е уплътнявала добре. Количествата са постъпвали регулярно и машинното се е пълнило дни наред. Такава врата би трябвало да бъде затворена правилно при лошо време, заяви изпълнителният директор на ИА “Морска администрация” кап. Венцислав Иванов. Докато моряците са били на кораба, там не е постъпвала вода. След като са слезли, изведнъж корабът получава друга геометрия, уточни шефът на “Морска администрация”. 

От Агенцията уточниха, че вода се предполага, че е влизала и от леко притворен кран, от където се ползва вода за пожарна система и за охлаждане на двигателите. Но тя не може да доведе до тези нива, в които в момента е машинното отделение. 

“Вера Су” в момента е стабилно седнал. Не се очакват разцепвания или разчупвания в обшивката му. Две са пробойните на кораба, които са малки. Късмет е, че дъното е пясъчно”, заяви още кап. Иванов.  

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img