fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 21:24:25
четвъртък | 26.05.2022 | 21:24:25
25.8 C
София

Мораториумът върху цените на тока, парното и водата ще бъде прегласуван в четвъртък

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Приетият днес мораториум върху цените на тока, парното и водата ще бъде прегласуван. Това се налага заради остри възражения от страна на министерския съвет, откъдето поискаха спешни корекции. Или да бъде отменен, или да бъде поправен. Ако се коригира, да е със срок до три месеца. Ако се отмени – да бъдат въведени законодателни поправки, които да гарантират запазване на цените на тока, парното и водата за битовите потребители.

Така беше свикана спешно временната енергийна комисия за справяне с енергийната криза, която беше създадена днес. Тя излезе с предложение мораториум да има, да важи за три месеца и да е с цените на ток, вода и парно, които са валидни към днешна дата.

В крайна сметка стана ясно, че замразяването на цените ще важи от 16 декември 2021 г. до 31 март 2022 г., а поправките ще бъдат гласувани от депутатите утре.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук