fbpx
11.3 C
София
петък | 20.05.2022 | 00:53:57
петък | 20.05.2022 | 00:53:57
11.3 C
София

МОН получи 700 хил. щадящи теста за учениците

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министерството на образованието и науката (МОН) е получило от Министерството на здравеопазването 700 000 слюнчени теста за скринингово изследване за Ковид-19, съобщи пресцентърът на ведомството.

Количествата ще бъдат разпределени в Регионалните управления на образованието до два дни.

Така ще бъде осигурено тестването на всички ученици в страната при завръщането им в училище в първия ден от втория срок – 7 февруари тази година, информират от МОН.

Преди няколко дни стана ясно, че Министерството на здравеопазването е сключило договори за закупуването на 7 610 000 щадящи тестове за скрининг на учениците от 1 до 12 клас.

Към днешна дата под карантина са 4,3% от учителите в страната и 2,99% от учениците.

Частичното преминаване към онлайн обучение е заради по-високия процент на карантинирани заради Ковид-19 в съответните градове и общини. В МОН постоянно постъпват и се удовлетворяват искания за въвеждане на занятия от дистанция за отделни паралелки или училища.

Обучението в електронна среда ще продължи до 28 януари т.г. включително. След това всички ученици и учители ще излязат в почивка.

Учебните занятия ще бъдат възстановени от 7 февруари – присъствено или онлайн, в зависимост от указанията на здравните власти.

- Реклама -spot_imgspot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук