fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:47:15
петък | 27.05.2022 | 02:47:15
17.8 C
София

МОН: Оформянето на срочни оценки д е присъствено

Изключение ще се прави за децата със здравословни проблеми, за които може да се представи медицински документ

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков нареди всички изпитвания, контролни и класни работи, за оформяне на срочни оценки, да се извършват в присъствена форма. Изключение ще правят онези ученици, които не могат да бъдат физически в училище по здравословни причини и разполагат с медицински документ.

От МОН са изпратили конкретни инструкции с писмо до всички регионални управления на образованието. Като основен аргумент за решението е изтъкната нуждата от обективност и равнопоставеност при оценяването на усвоения материал.

Как образователното ведомство организира учебния процес според здравната картина в страната?


Съгласно действащата заповед на министъра на здравеопазването за въвеждане на
временни противоепидемични мерки, в общините с 14-дневна заболеваемост под 250
на 100 000 души се учи присъствено без тестване за Ковид-19.

В общините с по-висока заболеваемост присъственият учебен процес е осигурен чрез изследване на учениците с неинвазивни бързи антигенни тестове за Ковид-19. В тези случаи се допуска индивидуално обучение от разстояние в електронна среда при определени условия: по здравословни причини на ученика или член на семейството му, както и по избор, след разрешение от началника на РУО, припомниха от просветното министерство.

Присъствената форма може да се осъществи след бърз антигенен тест в училище или представяне на “зелен” сертификат.

По изключение е допустимо писменото или устно изпитване да се проведе индивидуално и без представен документ за преболедуване или отрицателен тест, ако то се осъществи извън редовното учебно време на паралелките.

- Реклама -spot_imgspot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук