27.01.2023 | петък | 06:07

ММС и НСИ подписаха споразумение за сътрудничество и стратегическо партньорство

Публикувано:

Сподели поста:

Министерството на младежта и спорта (ММС) и Националният статистически институт (НСИ) подписаха споразумение за сътрудничество и стратегическо партньорство. НСИ ще предоставя на Министерството на младежта и спорта информация от статистическите изследвания, включени в Националната статистическа програма (НСП). От своя страна ММС ще предоставя данни, метаданни и методологии за конкретни показатели/таблици.


На подписването присъстваха министър Весела Лечева и нейните заместници Петър Георгиев и Петър Бучков, както и председателят на НСИ Атанас Атанасов и неговият заместник Михаил Кончев. Двете страни обсъдиха необходимостта от информация, обхващаща спортната инфраструктура и нейното състояние, както и анализ на населението и неговите потребности от физическа активност.


„Надявам се, че сътрудничеството между ММС и НСИ ще помогне да направим така важните проучвания за физическата активност и дееспособност на нацията. Това ще е важна основа в бъдещите политики за младежта и спорта. Желанието ми като служебен министър, а надявам се това ще се превърне и в устойчива политика на едно бъдещо редовно правителство, е да идентифицираме необходимостта от спортни обекти в страната и тяхното състояние, съобразено с демографията и нуждите на населението“, каза министърът на младежта и спорта Весела Лечева.


„Поставяме началото на едно ползотворно сътрудничество. НСИ разполага с много сериозна база данни от приключилото преброяване на населението в България и може да направи задълбочено проучване на теми, засягащи сферата на спорта и младежта“, каза по време на подписването на споразумението председателят на НСИ Атанас Атанасов.


В областта на младежките политики ще бъдат изследвани тематични области: образование, заетост, здраве и благосъстояние, равенство и приобщаване, млади хора от малките населени места, информираност и дигитални умения, младежки организации.


Двете страни се обединиха около мнението, че проучванията са важен инструмент при вземането на информирани решения и изработването на политики, основани на реални и измерими показатели.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
слаб снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
1.5kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
2 °
вт
1 °
ИА newsONE
ИА newsONEhttps://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
слаб снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
1.5kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
2 °
вт
1 °

Прочети още

Оригиналният HBO драматичен сериал „Наследници“ се завръща с четвърти сезон на 27 март

Създаден от Джеси Армстронг, четвъртият сезон на наградения с Emmy® оригинален драматичен сериал на HBO Наследници дебютира в...

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа #саботаж #НПК #съдебна #реформа #разследване #ПП #ДБ #заседание #Възраждане #ИванГешев

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 26.01.2023 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -5 С до +9°С. Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа в областите:...

Георги Първанов: Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата

Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата. Особено на фона на безпринципния изблик на любов...