fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 19:54

“Младежи с буйна кръв” надраскаха с нецензурни обиди и заплахи общинско помещение

ВМРО отрекоха и заявиха, че нямат нищо общо със случая

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Младежи с буйна кръв” нанесоха нецензурни надписи на стената на общинско помещение. Сред надписите има и заплахи към кмета на район Слатина Георги Илиев, на чиято територия се намира помещението. 

Той разкри, че помещението е било наето от ВМРО и от партията е трябвало да го освободят на 1 август. Точно на тази дата служители на общината идват, за да запечатат жилището.

“До 4 август 2021 година там се  е помещавала ВМРО, дотогава им е бил валиден  договорът”, заяви Георги Илиев пред Nova.

Снимка: Публичен профил във Фейсбук на Георги Илиев

Въпреки това той разкри, че те са го владеeли още една година. 

“Те са го владяли, защото нито ни предадоха ключовете, нито протокола, който е написан от 2020 година”, заяви още районният кмет. 

“Предполагам, че това са симпатизанти на ВМРО, които са им помагали за изнасянето на мебелировката. Младежи с буйна кръв”, заяви още той.

Снимка: Публичен профил във Фейсбук на Георги Илиев

Кметът заяви, че ВМРО е нямало право на това помещение още след априлските избори 2020 година. Той не знае с какво е провокирал гневната реакция на “младежите с буйна кръв”, но предположи, че причината е заради това, че е спазвал “буквата на закона”.

“Когато те не влязоха в парламента и бяха в коалиция аз още тогава можех едностранно да им отнема това помещение. Това, което аз им казах, е, че ще уважа договорите, които са подписали със Столична община за предоставянето на това помещение, и август месец ще трябва да напуснат. Това се случи още април”, заяви още той  

ВМРО отрекоха и заявиха, че нямат нищо общо със случая.  В приемо-предавателния протокол за помещението пише, че стените са захабени. 

Кметът на район “Слатина” също уточни, че щетите не са сериозни и затова в протокола написаното е формулирано по този начин. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img