Фондация „Българска Памет“ и детско художествено ателие „Свети Кирил и Методий“, гр. Битоля  организират детското художествено събитие „Малък Монматър 2022 в Пловдив“, в което участие ще вземат талантливи младежи от България и Република Северна Македония. Откриването ще се състои на  30 юни в 10:30 ч. на Гребния канал в град Пловдив (в района на Младежки център).

“Малък Монмартър” е традиционно събитие, организирано от Детското художествено ателие “Свети Кирил и Методи”, което за пръв път ще се проведе извън границите на РСМ по покана на основателя и председател на Фондация „Българска Памет“ д-р Милен Врабевски. В рамките на 5 дни над 20 младежи художници от съседката ни и от България ще имат възможността да рисуват традиционна и стара градска архитектура не само в най-стария жив град в Европа, но и в София, където младежите ще прекарат един цял ден.

След края на “Малък Монмартър 2022 в Пловдив” рисунките ще бъдат подарени на Община Пловдив и Столична община, а най-добрите 8 ще получат специални подаръци, осигурени от Фондация Българска Памет, която е домакин на събитието.

Визитата на Детско художествено ателие “Свети Кирил и Методий”, гр. Битоля е част от дългогодишната стратегия на д-р Милен Врабевски за поддържане на добрите отношения между РС Македония и България, включваща организирането на ежегодни семинари и събития за кариерно развитие на младежи от двете страни на границата.