fbpx
More

  Младата поетеса Мариела Ганчовска: Имаме изключителната възможност да избираме приятелите си

  Ганчовска стои и зад Фейсбук страницата "Ангелски криле", където от години събира и публикува стихотворенията си

  Ние сами може да изберем приятелите си. Това е изключителна възможност, която ни се дава. Всеки ден се уверяваме колко е прекрасно да имаш прители, на които може да разчиташ. Това казва младата поетеса Мариела Ганчовска, която през май издаде втората си стихосбирка „Сестра ми дойде“. За разлика от първата й – „Купидон е алкохолик“, която е черно бяла и посветена на любовта, втората й е розова и е посветена на приятелството и жените.

  „Реших да направя нещо по-позитивно като съм събрала стихове, посветени на жените, на приятелите, на приятелството, на сестрите. Доста женска и не само. Има и доста стихове за живота“, обяснява тя и добавя, че основната й идея е, когато човек я прочете в него да остане розово настроение.

  Поетесата твърди, че независимо от времето, в което живеем, има приятелство.

  „Според мен то трябва да се тества с годините. Колкото повече години минават, в колкото повече ситуации се тества приятелството, толкова по-истинско е то“, убедена е Ганчовска.

  Тя споделя, че доста хора наричат познатите си приятели, което според нея е грешка и обезценява думата. Ганчовска добавя, че истинските й приятели, минали през теста на времето, ги брои на пръстите на едната си ръка.

  Снимка: Владимир Христовски

  Прави впечатление, че и в двете й стихосбирки присъства темата за майката. Първата й книга – „Купидон е алкохолик“ започва с „По-добра от мама“, а във втората има стихотворение „На мама“.

  „Майките трябва да присъстват навсякъде“, категорична е Ганчовска.

  Тя сподели, че на представянето на втората й стихосбирка, на 13.05 много от дошлите се разчуствали и си поплакали.

  „Обвиняваха ме, че не съм я представила както трябва, може би защото има чисто човешки стихове, които докосват хората. Това носи някаква емоция“, коментира тя и добавя, че се радва, че хората са чувствителни.