4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:44:11
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:44:11

Младата поетеса Мариела Ганчовска: Имаме изключителната възможност да избираме приятелите си

Ганчовска стои и зад Фейсбук страницата "Ангелски криле", където от години събира и публикува стихотворенията си

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Ние сами може да изберем приятелите си. Това е изключителна възможност, която ни се дава. Всеки ден се уверяваме колко е прекрасно да имаш прители, на които може да разчиташ. Това казва младата поетеса Мариела Ганчовска, която през май издаде втората си стихосбирка „Сестра ми дойде“. За разлика от първата й – „Купидон е алкохолик“, която е черно бяла и посветена на любовта, втората й е розова и е посветена на приятелството и жените.

„Реших да направя нещо по-позитивно като съм събрала стихове, посветени на жените, на приятелите, на приятелството, на сестрите. Доста женска и не само. Има и доста стихове за живота“, обяснява тя и добавя, че основната й идея е, когато човек я прочете в него да остане розово настроение.

Поетесата твърди, че независимо от времето, в което живеем, има приятелство.

„Според мен то трябва да се тества с годините. Колкото повече години минават, в колкото повече ситуации се тества приятелството, толкова по-истинско е то“, убедена е Ганчовска.

Тя споделя, че доста хора наричат познатите си приятели, което според нея е грешка и обезценява думата. Ганчовска добавя, че истинските й приятели, минали през теста на времето, ги брои на пръстите на едната си ръка.

Снимка: Владимир Христовски

Прави впечатление, че и в двете й стихосбирки присъства темата за майката. Първата й книга – „Купидон е алкохолик“ започва с „По-добра от мама“, а във втората има стихотворение „На мама“.

„Майките трябва да присъстват навсякъде“, категорична е Ганчовска.

Тя сподели, че на представянето на втората й стихосбирка, на 13.05 много от дошлите се разчуствали и си поплакали.

„Обвиняваха ме, че не съм я представила както трябва, може би защото има чисто човешки стихове, които докосват хората. Това носи някаква емоция“, коментира тя и добавя, че се радва, че хората са чувствителни.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук