fbpx
More

  Мият пространството с чешмите на централната минерална баня в София (ГАЛЕРИЯ)

  След почистването следва ремонт на чучури, настилка и плочки

  Мият пространството, на което столичани си наливат минерална вода в центъра на София. Почистването се осъществява с водоструйка от поддържащата фирма. Преди да започне миенето пространството беше изметено от листата и прахта. Бяха подменени и счупените кошчета в района.

  На място присъства и началникът на сектор “Контрол на рекламната дейност” в Столичния инспекторат Иво Пенев, който контролира процеса и дава указания какво да се направи, за да лъснат повърхностите. Той обясни, че по обекта се работи още от понеделник.

  “От няколко дни сме предприели поредица от действия, с които да преобразим външния вид на това емблематично за София място. В понеделник изчистихме повече от 50 кв. м. нерегламентирани графити, както и натрупвания с блажна боя. Премахнати са всички наслагвания от бои и от графити и днес сме организирали цялостно почистване и дезинфекция на това пространство“, заяви Пенев пред NewsOne.

  Той добави още, че са пребоядисани и електрическите табла, които се намират в съседство на чешмите.

  Началникът уточни, че най-вероятно участъкът ще бъде измит и утре, за да бъде премахната цялата мръсотия, която се е натрупала с времето.

  След почистването се планира и ремонт на компрометираните чешми, настилки и плочки.

  По-рано днес беше измит и подлезът, заключен между ЦУМ и бившия хотел “Шератон”. Също така предстои подмяната на фотосите, запечатали сгради от стара София.