fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:30

Митрофанова се надява следващият кабинет да е по-сговорчив за руския газ

Русия не може просто да си тръгне от България, каза тя

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“България е член на НАТО и на ЕС, но ще ѝ е сложно да изгради собствена линия на поведение.” Това каза посланикът на Руската Федерация в България Н. Пр. Елеонора Митрофанова, визирайки синхронизираната с Европа политика на София относно кризата с газа.

Тя изрази очакване следващото правителство на страната ни да е по-прагматично и да преразгледа условията по плащане и доставка на руски газ, заяви в интервю за ТАСС.

Ден по-рано тя ясно заяви, че Москва ще поднови доставките на синьо гориво, ако България се съгласи да плаща, според условията на “Газпром” – в рубли.

Посланик Митрофанова не пропусна да коментира и казуса с изгонените служители на руската мисия в София.

“В посолството се работи трудно, след изгонването на руските дипломати и семействата им, но Русия не може “просто да си тръгне” от България”, подчерта тя.

Посланикът добави, че не бива да забравяме, че все пак България е една от най-близките за тях славянски държави.

“Тук са погребани 200 хиляди наши войници, които са освобождавали България. И трябва да кажем, че българите много трогателно и грижливо се отнасят към паметниците от Руско-турската и Втората световна война. Не можем просто да напуснем страната. Тук има огромно количество наши сънародници, огромен брой смесени семейства, хора, които симпатизират на Русия, така че ще продължим с хуманитарната работа и няма да спрем независимо от всички препятствия”, увери Митрофанова.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img