26.11.2022 | събота | 20:47

Митничари във Видин заловиха злато за над 2 милиона лева

Публикувано:

Сподели поста:

Рекордните 41.600 килограма златни скъпоценности бяха заловени от митнически служители във Видин при опит на лек автомобил да напусне страната.

Задържаните бижута са били скрити в специални тайници под купето на превозното средство, до които се стига чрез електрически механизъм, прикрепен за запалката. При проверката на колата шофьорът обяснил, че пътува за Германия и е само с личен багаж.

В двата тайника са открити общо 64 пакета и кутии с бижутерийни изделия от 14 – каратово злато, с обща стойност на едро от над 2.2 милиона лева.

злато
АП София

По случая е образувано досъдебно производство за пренасяне на стоки с търговски цели в големи размери, без знанието и разрешението на митническите власти.

злато
АП София

В качеството на обвиняеми за извършеното престъпление са привлечени пътуващите в автомобила. Предстои Окръжна прокуратура – Видин да внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
София
облачно
3 ° C
4.8 °
1.8 °
80 %
1.5kmh
96 %
сб
3 °
нд
5 °
пн
4 °
вт
6 °
ср
6 °

Прочети още

Румен Радев: Необходими са решителни действия на световната общност в отговор на растящата продоволствена криза

Президентът Румен Радев участва в международната конференция за хуманитарната програма “Зърно от Украйна Необходими са решителни, колективни усилия на...

Задържаха за 72 часа адвокат за извършена имотна измама

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 45-годишна адвокатка за извършена измама. На 17.11.2022 г. в гр. София, с...

Обвиняемите за подкуп полицейски служители остават в ареста

Днес, 26.11.2022 г., съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Благоевград за вземане на мерки за неотклонение „задържане...

БСП се включи в Общобългарския поход за мир – срещу изпращане на оръжие за Украйна

Социалисти от цялата страна защитиха своята позиция за мирно решаване на конфликта в Украйна Социалисти от цялата страна -...