fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:45

Митничари във Видин заловиха злато за над 2 милиона лева

Специален механизъм в запалката на автомобила насочил служителите до контрабандната стока

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Рекордните 41.600 килограма златни скъпоценности бяха заловени от митнически служители във Видин при опит на лек автомобил да напусне страната.

Задържаните бижута са били скрити в специални тайници под купето на превозното средство, до които се стига чрез електрически механизъм, прикрепен за запалката. При проверката на колата шофьорът обяснил, че пътува за Германия и е само с личен багаж.

В двата тайника са открити общо 64 пакета и кутии с бижутерийни изделия от 14 – каратово злато, с обща стойност на едро от над 2.2 милиона лева.

злато
АП София

По случая е образувано досъдебно производство за пренасяне на стоки с търговски цели в големи размери, без знанието и разрешението на митническите власти.

злато
АП София

В качеството на обвиняеми за извършеното престъпление са привлечени пътуващите в автомобила. Предстои Окръжна прокуратура – Видин да внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение “задържане под стража”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img