fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:32

Митинг в подкрепа на запазването на автентичния вид на Централни хали (ВИДЕО)

В петък знаковата сграда затваря за ремонт

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

За втора поредна вече се проведе митинг пред сградата на Ц. хали в София. NewsONE отново беше единствената медия, която отрази гражданското недоволство.

Искането на дошлите пред сградата – паметник на културата е тя да не се превръща в хипермаркет на немска верига, както и да не се правят реконструкции.

Ботьо Борисов, който е един от организаторите посочи пред newsONE, че халите са направени преди 110 години с идеята в тях да се продават български стоки, а не чуждестранни и да обслужва корпорации.

“Тези хали са на територията на древна София. Искаме общината, която е продала тази знакова сграда за столичани да си възвърне собствеността, като изкупи отново тази сграда”, заяви той.

Борисов обясни, че днес събират и подписка, а малката подкрепа отдават на това, че за намеренията на инвеститора са разбрали наскоро.

“Ще продължим да събираме подписи 10 дни”, каза той и добави, че исканията им ще бъдат внесени в Столичната община и Прокуратурата.

И до днес, вече трети ден, медията ни продължава да очаква отговорите на поставените от нас въпроси към немската компания и Министерството на културата.

В петък Ц. хали затварят врати за ремонт. Екипът ни видя, че почти всички обекти са затворени. Част от тях се местят на нови места, а съдбата на другите е неизвестна.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here