fbpx
More

  Мирослав Иванов остава заместник-председател на Народното събрание (ВИДЕО)

  Мирослав Иванов определи искането като политическа демагогия

  Дебатите в пленарна зала  във връзка с освобождаването на заместник-председателя на Народното събрание Мирослав Иванов предизвикаха бурни емоции от всички групи. Самият Иванов определи искането като политическа демагогия. Причината за исканата оставка е, че миналата седмица, докато председателствал заседанието в петък, Иванов отнел думата на председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, която пък нарушаваше процедурите на парламента.

  От “Продължаваме Промяната” застанаха твърдо зад заместник-председателя на  Народното събрание.

  “Миналия петък декларацията на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която трябва да е 10 минути, продължи над 12 минути, но Иванов не я прекъсна, въпреки че имаше формално основание, защото това е дух на уважение към народните представители, парламентаризма, към председателя на най-голямата опозиционна парламентарна група”, обясни председателят на НС. “Считам, че и аз, и всичките ми заместници спазваме този дух. Капитанът може да говори със съдията, но на капитана му свирят фал за същите нарушения”, добави Никола Минчев.

  В парламента, за да окаже своята подкрепа на зам.-председателя на Народното събрание дойде и премиера Кирил Петков.

  “По време на обедната почивка исках да дам своята подкрепа към Мирослав Иванов. Той е депутат от нашата партия и представител в Народното събрание, важно е да го подкрепим. Щастлив съм, че цялата група е много единна”, посочи Петков.

  От БСП допълниха , че целта на днешния дебат не е била оставката на Мирослав Иванов, а репетиция на ГЕРБ за вот на недоверие.