“Нека днес аргументите да победят политиканстването, да покажем, че в тази зала има достойни и почтени хора. Днешният ден е изключително важен за България, дебатите и последващото гласуване ще предопределят посоката, в която ще поема страната ни. Към тази зала са насочени погледите на обществото ни с надежда и очакване. Днес да дадем добър пример като покажем, че демокрацията е жива, че духът на парламентаризма в България е жив, призова парламентарните сили изпълняващият длъжността председател на НС. Нека проявим взаимно уважение, въпреки идейните и идеологически си различия.“

Така се обърна към пленарната зала в началото на заседанието изпълняващият длъжността председател на парламента Мирослав Иванов. На извънредно заседание Народното събрание (НС) дебатира по внесения вот на недоверие към кабинета “Петков” от ПГ на ГЕРБ-СДС. Той е заради провал във финансово–икономическата политика, предаде БТА.

Той поиска от всички депутати да се разграничат от езика на омразата, от физически контакти и сблъсъци. И заяви, че днес ще прилага с цялата му строгост правилника за работа на НС.

„Надявам се, че няма да има лишени народни представители от правото си на глас в предстоящите важни пленарни заседания,“ заяви Иванов.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here