fbpx
18.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 05:15

Мирните преговори между Русия и Украйна са прекратени (ВИДЕО)

Доставките на френски оръжия ще се увеличат през следващите дни

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

От Киев твърдят, че предстои размяна на военнопленници, но Москва съобщи, че  бойците са се предали без никакви условия. Министерството на отбраната на Русия съобщи, че от “Азовстал” са се предали  265 бойци. 51 от тях са тежко ранени и ще бъдат лекувани. 

Русия и Украйна са спрели преговорите за мирно уреждане на конфликта. Киев заяви, че Москва отказва да направи компромис, докато Москва твърди, че Киев се е оттеглил от преговорите.

Френските оръжейни доставки за Украйна ще бъдат ускорени през следващите дни и седмици. Това е заявил президентът на Франция Еманюел Макрон, в телефонен разговор с украинския си колега Володимир Зеленски. Френският лидер е обещал и увеличение на хуманитарната помощ, която възлиза на 800 тона от февруари досега. Макрон е повдигнал отново идеята си за включване на Украйна в европейска политическа общност като алтернатива на искането на Киев за пълноправно членство в Евросъюза. 

Президентът на САЩ Джо Байдън утре ще бъде домакин на лидерите на Швеция и Финландия в Белия дом, за да обсъдят техните кандидатури за НАТО.

Руският външен министър Лавров заяви, че присъединяването на двете страни към алианса вероятно няма да доведе до голяма разлика, тъй като двете страни отдавна участват във военните учения на организацията.

 

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here