3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 01:19:45
3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 01:19:45

Миньори излизат на протест в центъра на София

Очаква се движението да е силно затруднено

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Миньори излизат на протест в центъра на София. Повод за недоволството им е заради плановете за затваряне на въглищния комплекс „Марица – Изток“.

Те ще се съберат в 11:30 часа на площад „Свети Александър Невски“, откъдето пешеходно ще отидат до Министерския съвет. Целта им е да дадат протестна декларация на премиера Стефан Янев, под която са се подписали над 105 000 граждани от четирите области в подкрепа на миньорите и енергетиците. Те настояват да бъде гарантирана работата на централите от комплекса на въглища минимум до 2040 г. Очаква се заради недоволството движението в центъра на София да бъде затруднено. 

Протестиращи споделят, че ще настояват да започват спешно разговори и да се търсят решения. По думите на един от тях, те заработват 62,4 % от електроенергията в страната. 

До момента са събрани над 105 000 подписа в подкрепа на ТЕЦ „Марица-Изток“. 

Според Ваня Григорова, икономически съветник към КТ „Подкрепа“, има причина за съмнения в лобизъм в „Зелената сделка“. 

Предложението на синдиката е за мащабна държавна инвестиция в предприятие с висока добавена стойност. То трябва да може да акумулира освободените работници. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук