fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 18:11:20
четвъртък | 26.05.2022 | 18:11:20
26.8 C
София

Министрите на отбраната на България и Румъния обсъдиха развитието на сътрудничеството в областта на отбраната

Министър Заков съобщи, че българската делегация идва от Киев, където са видели ужасни разрушения, причинени от войната

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„България и Румъния са не само близки съюзници в НАТО, но и близки съседи. Ние имаме споделената отговорност заедно да гарантираме сигурността в региона.“ Това каза министърът на отбраната Драгомир Заков след срещата със своя колега – министъра на националната отбрана на Румъния Василе Дънку. Разговорите се проведоха вчера в Букурещ. Това съобщиха от пресцентъра на МО.

Двамата министри обсъдиха усложнената среда за сигурност в Черноморския регион след руската агресия в Украйна. Министър Заков съобщи, че българската делегация идва от Киев, където са видели ужасни разрушения, причинени от войната. „Ние трябва да работим заедно за сигурността на нашите нации“, подчерта той.

На срещата министрите на България и Румъния обмениха мнения по теми от дневния ред на Алианса, по които ще бъдат взети решения на срещата на върха на НАТО през юни в Мадрид.

Двамата министри отбелязаха, че двустранните отношения в областта на отбраната навлизат в нов етап на интензивно развитие. „Готови сме да работим заедно за сигурността на региона, за сигурността на нашите народи. Ще продължим съвместното участие в многонационални учения за повишаване на оперативната съвместимост на нашите въоръжени сили“, посочи министър Заков. Той запозна своя домакин с изграждането на многонационалната бойна група на територията на България.

Министър Драгомир Заков и министър Василе Дънку обсъдиха развитието на инициативите в областта на регионалното сътрудничество, както и бъдещото съвместно взаимодействие по линия на ЕС.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук