fbpx
14.9 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 05:17:06
четвъртък | 26.05.2022 | 05:17:06
14.9 C
София

Министрите на енергетиката на ЕС се събират, за да обсъдят руския газ и санкциите срещу Москва

Европейският съюз вече обяви пет пакета санкции срещу руски длъжностни лица, олигарси, банки, компании и други организации

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министрите на енергетиката от ЕС се събират днес, за да обсъдят решението на Русия да спре газовите доставки за България и Полша, както и планирането на нови санкции срещу Москва заради инвазията в Украйна, предаде Асошиейтед прес. 

Европейският съюз вече обяви пет пакета санкции срещу руски длъжностни лица, олигарси, банки, компании и други организации, след като руски войски навлязоха в Украйна в края на февруари.

Европейската комисия работи по нов набор от мерки, които може да включват ограничения върху вноса на руски петрол въпреки предпазливостта на страни като Унгария и Словакия спрямо подобно решение.

Възможно е новите санкции да бъдат обявени по-късно тази седмица. Те трябва да бъдат одобрени от страните членки – процес, който може да отнеме няколко дни. 

Министрите на енергетиката ще обсъдят и какво може да бъде предприето, ако Русия засили натиска, спирайки газовите доставки и за други страни, допълва БТА.  

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук