Министерството на здравеопазването работи върху изграждането на болничен комплекс в Ямбол

Строителството е започнало през март тази година

0
90
Снимка: Пресцентър на Община Ямбол

В Министерството на здравеопазването правим всичко възможно за успешното изграждане на болничен комплекс в Ямбол, каза министърът на здравеопазването в оставка Асена Сербезова по време на парламентарния контрол.

По информация от болницата към момента е влязъл в сила договор за изграждане на болничния комплекс, строителството е започнало през март тази година, а предвидените средства са разпределени на три етапа. Комплексът е към болница “Св. Панталеймон”.

Уведомени сме, че има проблеми с доставката на медицинска апаратура, както и в частта на пожарната безопасност, допълни тя. По думите ѝ проблемът в частта пожарна безопасност вече е решен. От болницата са посочили, че доставката на апаратура е обвързана със строителните работи, но е нужна актуализация на стойността на строителните дейности заради инфлацията. Правим всичко възможно за справяне с предизвикателствата, за да може успешно да бъде завършен този проект, който е от ключово значение за региона на Ямбол в областта на здравеопазването, допълни министър Сербезова.