30.11.2022 | сряда | 01:45

Министерството на туризма ще рекламира дестинация България на стартовете от Световната купа по сноуборд в Банско през 2023 година

Публикувано:

Сподели поста:

Водещият ски курорт Банско ще бъде домакин за трети път на Световната купа по сноуборд – FIS Snowboard World Cup и FIS Snowboard Alpine Junior World Championships, която се завръща у нас със стартове в паралелните дисциплини на 21 и 22 януари 2023 г. За трети път под връх Тодорка ще мерят сили най-добрите сноубордисти, пет сезона след незабравимата победа на Радослав Янков в Световната купа по сноуборд пред родна публика в ски център Банско през 2017-та и 4 години след последната Световна купа по сноуборд, организирана от Българската федерация по ски. През сезон 2022/2023 България и Банско отново ще домакинстват – не само FIS Snowboard World Cup, но и FIS Snowboard Alpine Junior World Championships (паралелни дисциплини).

Предвид значимостта на предстоящата спортна проява, важността й и възможностите, които тя предлага за популяризиране на страната ни не само като спортна, но и като туристическа дестинация, позовавайки се и на широкото медийно отразяване на подобен тип световни състезания, Министерство на туризма ще се включи в Световната купа по сноуборд с редица рекламни активности.

„Това е топ събитие в зимния ни календар, то заслужава нашата много сериозна, дори бих казал ключова подкрепа, тъй като ще донесе престиж и популярност на България като дестинация и работи за бранд България“, е убеден министърът на туризма Илин Димитров.

Очакванията са трибуната на финала, разположена на Бъндеришка поляна, на фона на живописната природа на Пирин, да се напълни до краен предел заради участието на звездата Радослав Янков и младите таланти в сноуборда, начело с носителя на бронз в паралелния слалом от световното за младежи във Валмаленко, Италия – Тервел Замфиров.

В периода от първата Световна купа в Банско през 2009 година, страната ни натрупа значителен опит в организацията и домакинството на 8 Световни купи в алпийските ски, 2 Световни купи в сноуборда, както и на Младежкото световно първенство по ски през 2021 година и именно затова FIS отново гласува доверие на Българска федерация по ски да проведе стартове в паралелните дисциплини по сноуборд.

Проведените в периода 2009-2021 година световни купи в зимен център Банско са били наблюдавани от кумулативна телевизионна аудитория в целия свят от над 700 млн. зрители, което безспорно е и най-голямата реклама на възможностите на България за зимен спорт и туризъм. За стартовете на Световната купа по сноуборд отново се очакват повече от 10 000 зрители в Банско, които да подкрепят Радослав Янков и останалите елитни състезатели в паралелните дисциплини.

Според доклада на Nielsen, световната купа по сноуборд през сезон 21/22 има ръст от 93% на кумулативната аудитория, 97% ръст на времето на излъчване спрямо сезон 20/21 и се очаква изключително сериозно телевизионно и медийно отразяване на стартовете в Банско.

Сред рекламните активности, които Министерство на туризма планира, са комбинирани най-добрите рекламни позиции на конструкциите на стартовата врата и финала, зоните за награждаване и интервюта, като това ще даде възможност за присъствие на туристическа дестинация България и в двата състезателни дни.

Предвижда се да бъде осигурено и много широко допълнително рекламно присъствие във всички зони и места, свързани със състезанието, както и всички рекламни материали за събитието, в т.ч. програми, плакати, брошури, листовки, сайт, социални канали на проявата и т.н. Ще бъде проведена и мащабна ПР кампания в периода декември ’22 – януари ‘23, включваща основните електронни медии, външна реклама и т.н.

Рекламни активности ще се осъществяват и по време на Световното първенство по алпийски сноуборд за юноши и девойки.

В предстоящия зимен сезон Банско ще приеме и пореден старт от Световната купа по алпийски ски в края на февруари през 2023-а година. Голямата чест за популярния ни у нас и зад граница зимен курорт не е изненада след перфектно проведените досега надпревари по склоновете над Бъндеришка поляна в последните години.

newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
облачно
3.4 ° C
4.5 °
2.8 °
90 %
2.6kmh
100 %
ср
3 °
чт
3 °
пт
5 °
сб
8 °
нд
5 °

Прочети още

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

СРП се самосезира по повод информация за проявеното насилие спрямо Диана Димитрова

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Родната актриса Диана Димитрова е била бита и заплашвана

Нитова към Донев: Имате ли информация за областния управител на Хасково и връзката му с голям контрабанден внос от Турция

По-късно през деня областният управител е подал оставка „През последните дни българското общество бе занимавано с медийна информация за...

На кръгла маса леви политически формации поставиха начало на съвместна работа

В рамките на кръгла маса под наслов "Лява България - идеи, политики, единение" представители на леви формации в...