26.01.2023 | четвъртък | 23:32

Министерството на правосъдието подписа споразумение в защита на социалните права на служителите си

Публикувано:

Сподели поста:

Служителите трябва да се чувстват защитени и оценени, да срещат справедливо и обективно отношение, каза министърът на правосъдието Крум Зарков днес при подписване на споразумение със синдикална секция на КТ „Подкрепа“ към Синдикат на административните служители „Подкрепа“.

Двустранният документ цели да гарантира социална сигурност, конструктивно партньорство, да предотврати конфликти и да регламентира по-благоприятни условия за осъществяване на служебните правоотношения на държавните служители в Министерството на правосъдието. 

На официалната среща между двете страни министър Зарков подчерта важността от публичната защита на социалните права на държавните служители и добави, че  споразумението е рамка, а изпълнението зависи от хората.

При подписването на споразумението присъстваха представителите на КТ „Подкрепа“ в лицето на Ваня Григорова и Кремена Атанасова, а от страна на Министерството на правосъдието представител бе Цветанка Дишлийска.

„Социалният диалог е „мисия възможна“ за Министерството на правосъдието, а споразумението е начало, което ще градим във времето“, коментираха от синдиката. Те изразиха и удовлетворението си от бързия процес на подготвяне на документацията по вече подписаното споразумение.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
силен снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
3.1kmh
100 %
чт
-0 °
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
силен снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
3.1kmh
100 %
чт
-0 °
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °

Прочети още

Оригиналният HBO драматичен сериал „Наследници“ се завръща с четвърти сезон на 27 март

Създаден от Джеси Армстронг, четвъртият сезон на наградения с Emmy® оригинален драматичен сериал на HBO Наследници дебютира в...

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа #саботаж #НПК #съдебна #реформа #разследване #ПП #ДБ #заседание #Възраждане #ИванГешев

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 26.01.2023 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -5 С до +9°С. Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа в областите:...

Георги Първанов: Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата

Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата. Особено на фона на безпринципния изблик на любов...