fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 19:50:55
четвъртък | 26.05.2022 | 19:50:55
26.8 C
София

Министерството на отбраната реагира остро на изказване на Петър Стоянович по БНТ

Армията има затруднения, но това не означава, че не изпълнява конституционните си задължения и поетите съюзнически ангажименти, посочват от Министерството на отбраната

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Българската армия има своите затруднения, но това не означава, че тя не изпълнява конституционните си задължения и поетите съюзнически ангажименти.

Това се посочва в позиция на Министерството на отбраната, публикувана на интернет страница на ведомството. Тя е по повод коментар на историкът и водещ по БНТ Петър Стоянович за способностите на армията. ни, излъчен в интервю в телевизионно предаване. В него той заявява, че “преди 20-25 години подводница “Слава” е потънала в близост до пристанище веднага щом е пусната на вода, а на единствената фрегата на българския военноморски флот не знаели как да угасят двигателя”.

Началникът на щаба на Военноморските сили кап. Камен Кукуров също поиска извинение в срок от една седмица от историка проф. Петър Стоянович, допълва “24 часа”.

Ето какво написа кап. Кукуров във Фейсбук:

„Аз съм капитан I ранг Камен Кукуров – Началник на Щаба на Военноморските сили на Р. България. Бивш командир на Дивизион за подводни операции. Бивш командир на Дивизион подводници. Бивш командир на подводница ” Слава”. С пълната отговорност на всички командни длъжности, които съм заемал, заявявам че за 35 години офицерска служба във Военноморските ни сили по-отвратителни и по-нагли лъжи, изречени от г-н Петър Стоянович в студиото на БНТ ” Денят започва с Георги Любенов” не съм чувал!

Давам срок от една седмица на г-н Петър Стоянович да събере ако може смелост и доблест и да се извини от ефира на БНТ на хилядите, отдали най-хубавите години от живота си на служба на Отечеството и на Военния ни флот! В противен случай ще заведа гражданско дело срещу г-н Стоянович за лъжа, подигравка и уронване престижа на Българската армия! И го уверявам, че няма да съм единствен!

Часовникът тиктака, г-н Петър Стоянович! Чакам!“

“В дните, когато българският военнослужещ изпълнява своя труден дълг към Родината, изречените думи в ефира на БНТ уронват авторитета на Българската армия и се приемат като обида към хората, на които обществото ни винаги разчита”, отбелязват и от МО.

“Дискутирането на въпроси, свързани с армията и засягащи националната сигурност, изискват висока морална отговорност”, се казва още в позицията на министерството, цитирана от БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук