fbpx
21.8 C
София
събота | 28.05.2022 | 12:41:16
събота | 28.05.2022 | 12:41:16
21.8 C
София

Министерството на отбраната продължава да съдейства на украински бежанци

Най-голям брой са настанените в хотел „Рибарица“ в село Рибарица - 238 души

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министерството на отбраната оказва съдействие от самото начало на военните действия в Украйна и продължава да транспортира и настанява украински граждани, потърсили спасение в България. Това съобщиха от пресцентъра на МО.

През април министерството предостави още една своя почивна станция за настаняване на украински граждани. Към днешна дата в три почивни бази на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ са настанени общо 351 души. Това са 249 възрастни и 102 деца и юноши до 18 години.

Най-голям брой са настанените в хотел „Рибарица“ в село Рибарица – 238 души. В хотел „Адмирал“ в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена“ са настанени 106 души, а в почивна станция „Боровец“ в курортен комплекс „Боровец“ вече са постъпили седем украински граждани, като Министерството на отбраната съдейства с организацията и транспорта по преместването и настаняването.

Поради динамичната ситуация, броят на украинските граждани във ведомствените почивни бази на министерството непрекъснато се променя. Служителите на агенцията продължават да им оказват съдействие от различно естество, предимно по трудови и здравни въпроси, и въпроси, свързани с образованието на децата.

Продължава операцията по превозване на украински граждани, която започна на 4 март, съвместно с Министерството на външните работи. Към днешна дата 1791 души са превозени по маршрутите от граничните пунктове в Румъния до България от военнослужещи с автобуси от Командването за логистична поддръжка. Те извършват и вътрешни транспорти на територията на България, в рамките на които са превозени общо 1097 души.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук