27.01.2023 | петък | 06:15

Министерството на младежта и спорта с програма за финансово подпомагане на международни състезания в България за 2023 г.

Публикувано:

Сподели поста:

В първите дни на 2023 г. Министерството на младежта и спорта оповести програмата за финансово подпомагане на дейности по провеждане на домакинства на международни спортни състезания на територията на България. През 2023 г. бюджетът на ММС предвижда 5 млн. лева по това перо.  

Програмата е съобразена с действащата нормативна уредба в областта на физическото възпитание и спорта. Тя отрежда централна роля на лицензираните спортни организации и създава условия за финансова и логистична подкрепа. Освен издигане на престижа на страната ни, ползите, които могат да се извлекат са със социална насоченост – подобряване и разширяване на възможностите за активни занимания с желан вид спорт, запазване и повишаване на обхвата на спортуващите, и с икономическа – свързани с развитие на местния бизнес и туризма. В новата програма са посочени непреките бенефициенти каквито са спортните клубове, общини, туристически сектор, бизнес компании, образователни институции, медии.  

Занапред ще може да се кандидатства не само за домакинства на световни и  европейски първенства, световни купи, олимпийски, световни и европейски квалификации, но и за световни и европейски ученически и университетски първенства.

Показателите за оценка и процедура по оценяване са изведени в нов раздел, за да е налице публичност на процеса на оценяване. Изискванията към кандидатите са под формата на приложение, което от една страна ги улеснява, а от друга дава възможност за еднакво прилагане на критериите за оценка на проектите. Въведено е задължение за вида и формата на отчетите и необходимите документи за отчитане на дейностите по проектите и договорните отношения.  

Въведен е раздел „Мониторинг и контрол”, като са описани процедурите по текущ и последващ контрол от страна на ММС, т.е. във всеки един етап на реализиране на проекта за домакинство министерството има възможност да упражнява контрол върху федерацията, която организира конкретното домакинство.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
слаб снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
1.5kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
2 °
вт
1 °
newsONE Newsroom
newsONE Newsroomhttp://www.newsone.bg
Информационна агенция newsONE.bg е безпристрастна и следва световните практики за обективна журналистика, без да се влияе от политически и икономически интереси. Основната мисия на агенцията е да стане основен и предпочитан източник на навременна, проверена, полезна и детайлна информация за новините от цялата страна. Основана през 2021-а година, newsONE бързо се наложи като един от предпочитаните източници на точна, навременна и безпристрастна информация. newsONE e единствената информационна агенция в България, която има и собствен денонощен новинарски канал, който се излъчва по кабел и сателит на територията на България и Европа. newsONE e първата информационна агенция в страната, която изгражда регионални центрове в 10 града.
София
слаб снеговалеж
-0.8 ° C
-0.4 °
-1.2 °
96 %
1.5kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
2 °
вт
1 °

Прочети още

Оригиналният HBO драматичен сериал „Наследници“ се завръща с четвърти сезон на 27 март

Създаден от Джеси Армстронг, четвъртият сезон на наградения с Emmy® оригинален драматичен сериал на HBO Наследници дебютира в...

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа

Костадин Костадинов: ДБ и ПП саботираха съдебната реформа #саботаж #НПК #съдебна #реформа #разследване #ПП #ДБ #заседание #Възраждане #ИванГешев

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 26.01.2023 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -5 С до +9°С. Времето над страната е облачно. Слаб вятър духа в областите:...

Георги Първанов: Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата

Ние от коалиция „Левицата“ получаваме зелена улица и ставаме алтернативата. Особено на фона на безпринципния изблик на любов...