fbpx
18.5 C
София
12 август 2022 | петък | 11:55

Министерството на финансите: Твърденията на министър Караджов за АПИ са неверни

От там подчертават, че агенция "Пътна инфраструктура" не е обжалвала решенията на КЗК

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Министър Караджов неправилно прехвърля отговорността към Комисията за защита на конкуренцията при положение, че АПИ е прекратила процедурите преди едно от трите производства на Комисията да е приключило и без да обжалва другите две решения на регулатора. Това се казва в опровержението на финансовото ведомство, изпратено до медиите.

От Министерството твърдят, че не се месят в съдържанието на документациите за възлагане на цитираните от министър Гроздан Караджов обществени поръчки, се казва в позицията им.

Провеждането на държавната политика в областта на строителството, ремонта и поддръжката на републиканската пътна мрежа е отговорност и задължение на министъра на регионалното развитие и управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура”. Тяхно задължение е да обезпечат провеждането на законосъобразни процедури за възлагане на обществени поръчки за текущ ремонт и поддръжка на републиканските пътища.

От там посочиха, че срещу решенията за откриване на обявените процедури пред Комисията за защита на конкуренцията са постъпили жалби, по които са образувани три производства. Едното все още не е приключило, а по другите две на 16.06.2022 г. са постановени отменителни решения на Комисията.

Те подчертават, че агенция “Пътна инфраструктура” не е обжалвала решенията на КЗК пред Върховния административен съд, а на 29.06.2022 г. прекратява всичките седем обявени процедури, се казва още в опровержението на финансовото министерство.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img