fbpx
More

  Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин възмутен от изказване на кмета на Киев

  Виталий Кличко сравнил руската окупация в Украйна със "сръбската окупация на Косово"

  Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин изрази възмущението си от изказване на кмета на Киев Виталий Кличко, който сравни руската окупация в Украйна със “сръбската окупация на Косово”, съобщава вестник “Вечерне новости”.

  Кличко заявил, че “украинците се борят против руския окупатор, така както албанците някога против сръбския окупатор”, пише изданието.

  Ако Кличко изобщо знае нещо за историята, той би трябвало да знае, че Косово е част от Сърбия и не е възможно да се окупира собствената страна. Онзи, който сравни Донбас и Косово, трябва да бъде готов  да отиде докрай в сравнението. Ако Кличко твърди, че албанците са били окупирани и с въоръжен бунт са се освободили от Сърбия и сръбския окупатор, тогава и руснаците  в Донбас също са окупирани и имат право да се освободят от украинския окупатор, заявил Вулин. Това, което Кличко признава на албанците в Сърбия, трябва да признае и на руснаците в Украйна,  заяви Вулин.

  Той добави, че Сърбия е доказала, че уважава международното право. Жалко е, че други не могат да кажат това за себе си, добави Вулин, реагирайки на изявлението на кмета на Киев Виталий Кличко, допълва БТА.