fbpx
23 C
София
20 август 2022 | събота | 02:34

Министърът на транспорта освободи управителя на БДЖ заради лошо управление

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев освободи от длъжност Любен Нанов, управител на “БДЖ – Пътнически превози” ЕООД.

Причината за това е лошото мениджърско управление на дружеството, както и установени нарушения в изпълнението на ремонтните програми на мотрисите и вагоните.

Според ведомството това допринася за влошаване на предоставяната услуга, което не е в защита на обществения интерес.

“БДЖ – Пътнически превози”, като единствен жп превозвач, изпълняващ социална функция, трябва да бъде оздравено по най-конструктивния начин, за да могат ползвателите да пътуват бързо, комфортно и при спазено разписание на влаковете”, заявиха от транспортното министерство.

До провеждането на конкурс за избор на нов управител длъжността временно ще се изпълнява от Константин Азов.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img