fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 12:19

Министърът на образованието не разбира защо родители и учители протестират

Институциите работят "максимално бързо" за въвеждането на тестове в училищата, обяви проф. Денков

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Както NewsOne вече писа, в много градове на страната ще се проведат протести срещу въвеждането на “зелен” сертификат в училищата. Протестиращите са основно родители и учители, които са срещу тестването на учениците и възрастните с тестове, за които се смята, че имат 57% достоверност.

По този повод министърът на образованието проф. Николай Денков каза, че не разбира мотивите за недоволството.

“Аз не разбирам за какво има да протестират. Ние сме дали свобода – който иска децата му да бъдат тествани и да влязат в училище, а който не иска – да бъдат извън училище и да продължат да бъдат обучавани в електронна среда. Това са двата варианта. Те са отворени за избор на родителите. Нищо повече не може да се направи”

Министърът съобщи още, че институциите работят максимално бързо за въвеждането на тестове за Ковид-19 в училищата, като нагласата е да се работи само с един вид тест.

- РЕКЛАМА -spot_img
Георги Донков
Георги Донковhttp://www.newsone.bg
От близо 30 години Георги Донков работи като журналист. Практикувал е професията в почти всички видове медии, в различни точки на света. Макар че най-дълго е работил в телевизията, голямата му любов си остава радиото, а последната му страст са онлайн медиите.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img