fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 18:24

Министърът на културата Велислав Минеков загуби баща си

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Министърът на културата проф. Велислав Минеков загуби баща си.

Големият български скулптор проф. Величко Минеков почина днес на 93-годишна възраст. Това стана в деня, когато неговият син, проф. Велислав Минеков стана за втори път служебен министър на културата.

Величко Минеков е роден през 1928 г. в пазарджишкото село Мало Конаре. Завършва Художествената академия. Той е ученик на проф. Андрей Николов и проф. Любомир Далчев.

Работи основно в областта на скулптурния портрет, фигуралната композиция, монументалната и монументално-декоративна скулптура. Майстор е на малката пластика.

Негови творби са представяни на много изложби у нас и по света, носител е на редица награди.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here