fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 17:58:03
петък | 27.05.2022 | 17:58:03
28.8 C
София

Министърът на културата излезе с първи коментар след “онова видео” от кабинета си

Атанас Атанасов продължава с направеното през изминалите 100 дни управление

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министърът на културата Атанас Атанасов излезе официално с първи коментар след видеото от кабинета си по повод рождения си ден, което предизвика множество реакции и коментари в социалните мрежи. Тогава той благодари за поздравленията и си пожела нови успехи. Видът му обаче породи съмнения доколко е трезвен и дали е употребил и упойващии вещества.

С новото видео Атанасов не се извинява за поведението си, станало повод за нов популярен израз – “щастливия петък”, заради което много творци поискаха незабавната му оставка. Ето и част от новото изявление:

“В петък Министерство на културата произведе голяма новина – 30,4 млн. лева за Национален фонд култура са отворени за кандидатстване. Тази новина произведе 12 споделяния във Фейсбук. Малко по-късно първото видео, което споделих от директния си комуникационен канал, достигна до всички българи. След 4 месеца липса на обществено внимание, темата “Култура” отново е на дневен ред. Съжалявам, ако този стил на комуникация е предизвикал негативни емоции. Не съм искал да обидя никого, но ако това е цената, която трябва да платя, за да може темата “Култура” да бъде на дневен ред в нашето общество, готов съм.” – казва Атанасов.

Атанас Атанасов, Министър на културата

Министърът на културата продължава с направеното през изминалите 100 дни управление. Отчита 100 млн. лева повече в бюджета за култура, 44 млн. за Националния филмов център и българското кино. 30 млн. за Национален фонд „Култура”.12 млн. за българските музеи, „въпреки лъжите на опозицията”.

„Нови конкурси за директори на културните институти. Налагане на ясни критерии, за да може парите да отиват до творците, а не просто да потъват някъде. Възстановяване работата по Норвежката програма, с което се осигуриха допълнителни 10 млн. извън бюджета за българските музеи, галерии, библиотеки и Народния театър”, уточнява Атанасов.

В заключение Атанасов обещава всяка седмица да излиза с ново видео за направеното от него за възстановяване на българската култура. Проверка в социалните мрежи установи, че за съжаление “онова видео” в профила му вече е забранено за споделяне.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук