fbpx
More

  Министърът на културата: Абсолютно безапелационно заставаме зад Младежкия театър по казуса с КЕВР

  Преди ден на сайта на театъра бе обявено, че ще бъде организиран мирен протест във връзка с възможността част от имота да му бъде отнета и безвъзмездно придобита от КЕВР

  Нашето становище е, че ние абсолютно безапелационно заставаме зад този театър. Това заяви министърът на културата Атанас Атанасов пред журналисти в кулоарите на парламента относно притесненията на Младежкия театър „Николай Бинев“, че част от сградата му може да бъде отнета. На въпрос дали сградата е с отпаднала необходимост, той каза, че не е.

  Единствената отпаднала необходимост, която аз виждам, е от такова водене на диалог по социалните мрежи, вместо да се разберем, коментира Атанасов. Той каза, че е останал изненадан от позицията на театъра, защото преди две седмици е разговарял с директора на културната институция.

  Преди ден на сайта на театъра бе обявено, че ще бъде организиран мирен протест във връзка с възможността част от имота да му бъде отнета и безвъзмездно придобита от Комисията за енергийно и водно регулиране. Демонстрацията е насрочена за 30 май, понеделник, от 10:30 ч. пред централния вход на сградата, допълва БТА.

  По повод исканото увеличение на заплатите на сценичните работници, министърът каза, че възнагражденията се определят с браншовите организации, с директорите на институциите, като по думите му ще се работи в тази посока. Разговори с финансовия министър „по същество“ това да стане с актуализацията на бюджета, която предстои това лято, все още не са водени, посочи Атанасов.