4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:37:09
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 12:37:09

Министърът на икономиката: Летището в Русе ще заработи след 3 месеца

В момента се работи по лицензирането за граждански полети на аерогарата в дунавския град

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Летището в Русе ще отвори за граждански полети в края на февруари следващата година. Тази прогноза пред БНТ служебният министър на икономиката Даниела Везиева.

По думите й в момента се работи по лицензирането за граждански полети на аерогарата в крайдунавския град.

Според Везиева отварянето на летището в Русе за граждански полети ще подобри бизнес връзките между Северна и Южна България. Обсъжда се цена около 60-70 лева за двупосочен билет София-Русе.

„В интерес на истината работим много активно по лицензирането на летището за граждански полети, такива за по-големи самолети, превозващи пътници, не само чартъри, които в момента кацат малки самолети. Моето искрено желание да това да се случи в началото на следващата година, в края на февруари, началото на март”, заяви Даниела Везиева – служебен министър на икономиката.

Амбицията е аерогарата в Русе да се превърне в регионално летище, заяви и кметът на крайдунавския град Пенчо Милков. Той изрази надежда държавата да подкрепи усилията на общината в тази посока. Сградата е съхранена добре и не е станала жертва на набези през годините, в които летището е останало затворено за редовни граждански полети. Сега предстои нейната модернизация.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук