fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 13:27

Служебният министър на енергетиката и председателят на КЕВР обсъдиха доставката и цената на газа за България

Двете страни се разбраха, че е изключително важно да има прозрачност и предвидимост в работата на институциите

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Служебният министър на енергетиката Росен Христов и председателят на КЕВР Иван Иванов обсъдиха доставката и цената на газа за България. Това се състоя на извънредна среща днес.

Министър Христов обясни, че се търси най-доброто решение, като за целта вече се провеждат симулации и изчисления на различни възможности. Той обясни, че крайната цел е стабилизиране на доставките, което ще осигури предвидимост и сигурност за потребителите.

Временно изпълняващият длъжността председател на КЕВР Иван Иванов подчерта, че особено важно е каква ще е цената на газа през септември и не скри, че нормативната уредба не отговаря на динамичната ситуация, в която се намираме и се налага да работят.

И двете страни се разбраха, че е изключително важно да има прозрачност и доколкото е възможно предвидимост в работата на институциите.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img