fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 07:43

Министър-председателят Кирил Петков и поклонници от цялата страна отдадоха почит пред паметта на Христо Ботев на връх Околчица

Народните представители почетоха подвига и делото на големия революционер

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

В човешката история има много държавници, управници, някои от тях са предавали Родината си, някои са се нагаждали към силните на деня, а наистина малцина са били готови да дадат всичко в името на идеала си и Христо Ботев е сред тях, а неговият идеал е свободата на България. Това заяви министър-председателят Кирил Петков, който заедно със стотици поклонници от цялата страна отдаде почит пред паметта на Ботев, неговите четници и загиналите за свободата и независимостта на България.

Премиерът бе посрещнат на паметния връх от почетен караул на Врачанския гарнизон.

Точно в 12:00 часа, когато прозвучаха сирените за Деня на Ботев, народните представители се изправиха на крака и сведоха глави пред подвига и делото на героя и на загиналите за свободата на България. 

Минути преди народните представители да отдадат своята почит, председателят на Народното събрание Никола Минчев посочи, че днес свеждаме глава пред личността на Христо Ботев, пред неговия подвиг и неговото дело, допълва БТА. 

146 години ни делят от онези героични дни, които запечатват в съзнанието на всички българи спомена за великия поет и революционер. Неговият пример и неговата отдаденост към България са ни нужни и днес. Нека помним и почитаме светлите личности в нашата история. Нека те ни бъдат за пример, защото от тях можем да се научим на чиста и всеотдайна обич към Отечеството. Нека бъдем достойни наследници на идеите, делото и заветите на нашите предци. Поклон пред светлата памет на Христо Ботев и загиналите за независимостта на Република България, каза Минчев. 

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here