fbpx
19.1 C
София
13 август 2022 | събота | 00:06

Министър Денков няма да участва в служебен кабинет

"Това решение взех преди месеци", каза той

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Образователният министър в оставка Николай Денков няма да участва в бъдещ служебен кабинет. Това обяви самият той по време на отчета на Министерството на образованието и науката.

„Взех това решение преди месеци. Влизайки в ръководството на една от партиите, автоматично човек изключва възможността да участва в служебни кабинети”, поясни той.

Предположенията, че той ще остане на поста си и в служебния кабинет, се появиха, след като името му не бе открито в нито един от завъртелите се в общественото пространство имена на нови министри в поредото служебно правителство.

Министърът в оставка допълни, че през следващите месеци ще се опита да убеди обществеността, че има нужда от стабилно правителство, което иска да направи необходимите промени в областта на правосъдието. 

Основната цел е проблемите, които се очертаха през последните години, да останат в миналото, каза още той.

“Много се надявам, че следващият министър ще използва максимално това, което сме направили, както аз направих спрямо предишния, и ще го доразшири с идеите, които има. Това е нормално, особено в система като нашата, която изисква решаване на редица натрупани през годините проблеми”, подчерта министър Денков по време на отчета.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img