fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 14:08

Министър Денков: Кандидатите за училищни директори ще имат равен старт

Според министъра трябва да се запази подходът за максимално присъствено обучение

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Всички кандидати за училищни директори в текущите и предстоящите конкурси ще имат равен старт. Изпитът ще се проведе едновременно за всички с тест, който се генерира в Министерството на образованието и науката (МОН). Това каза министърът на образованието и науката в оставка акад. Николай Денков.

Според него радикалната промяна в конкурсите за директори, въведена с новата наредба, след промените в Закона за предучилищното и училищното образование за деполитизация на системата, ще промени начина за заемане на директорските постове. За първи път се изисква кандидатите да защитят публично идеите си, те ще бъдат и записвани с камера.

Акад. Денков коментира, че трябва да се запази подходът за максимално присъствено обучение. Министърът увери, че са осигурени и тестове за COVID-19, ако се наложи да бъдат правени, за да се защити здравето на учителите и учениците.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img