Минималният праг по ДДС се увеличава на 100 000 лв. (ВИДЕО)

Увеличаването на прага засяга и самонаетите лица

0
153

Минималният праг на облагаемия годишен оборот за регистрация по ДДС се увеличава от 50 000 лв. на 100 000 лв. от следващата година, реши парламентът с приетите на второ четене промени в Закона за данък върху добавената стойност , внесени от Мартин Димитров от “Демократична България” и група народни представители.

Увеличаването на прага засяга и самонаетите лица. Мартин Димитров обясни, че догодина ни чака по-сложен дебат, ако искаме праг от 166 000 лв. и за него поискаме дерогация от ЕС, тъй като това е максималната стойност.

Кирил Ананиев от ГЕРБ-СДС също потвърди, че новият праг ще бъде факт, след като се получи съгласието от ЕК или не по-рано от 1 януари 2023 г. Така и следващото правителство ще може да си направи макрорамката на бюджета и приоритетите, които ще следва, посочи той. По думите му всичко ще зависи и от приходите, предвидени в бюджета за следващата година. Има основания да се вдигне прагът и до 166 000 лв., за да се облекчи още бизнесът, смята още Ананиев.

Previous articleГеорги Семерджиев остава окончателно в ареста (ВИДЕО)
Next articleБългарски гвардейци в Париж за Националният празник на Франция
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“