fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 22:28

Милиони собственици на малък бизнес в САЩ се опасяват от рецесия

Това показват данните от проучване на американската инвестиционна банка "Голдман Сакс"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Рекордните 93 процента от собствениците на малък бизнес в САЩ се опасяват, че икономиката на страната ще изпадне в рецесия през следващите шест месеца. Това показват данните от проучване на американската инвестиционна банка “Голдман Сакс” (Goldman Sachs), предаде Ройтерс.

Голяма част от участниците в изследването (61 процента) смятат, че страната е “тласната в погрешна посока”, пише БТА. Намаляване на търсенето на стоки и услуги от страна на потребителите поради увеличаващите им се цени са отчели 38 процента от собствениците на малък бизнес в САЩ. 80 на сто от тях отбелязват, че инфлационният натиск се увеличава. 

При подобно проучване, проведено през миналата година, когато увеличаващите се темпове на ваксинация предвещаваха край на пандемията от КОВИД-19, представителите на малкия бизнес бяха оптимистично настроени за икономиката на САЩ, отбелязва Ройтерс. Тогава 67 процента от участниците в допитването изразиха мнение, че страната се “движи в правилната посока”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img