fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 01:06:28
сряда | 25.05.2022 | 01:06:28
18.2 C
София

Мика Зайкова: Продоволствена криза няма да има

Най-употребяваните стоки бързо ще изчезнат, ако се сложи таван на цените

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

„Когато мислим за инфлацията, трябва да си поставим цел – дали да задържим цените, дали само да помагаме и на бизнеса, и на домакинствата, или да помислим как без напрежение да повишим доходите така, че домакинствата да не бъдат ощетени. И когато си поставим цели, тогава да избираме мерките.“ Това обясни икономическият експерт Мика Зайкова в предаването “Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

Според Мика Зайкова обаче, при всички положения, най-употребяваните стоки бързо ще изчезнат, ако се сложи таван на цените. Намаляването на ДДС и акциз трябва да е на европейско равнище.

„Продоволствена криза няма да има. Ще има всичко, само че няма да може да си го купим,“ допълни Мика Зайкова в прогнозата си във връзка с очакваното повишаване на цените на горивата.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук